Bitcoin
Bitcoin Kryptovaluta

Bitcoin kurs – Hvordan bestemmes værdien?

Du har sikkert ligesom mange andre undret dig over hvordan Bitcoins kurs beregnes.

Faktisk beregnes bitcoins kurs ligesom mange andre valuta.

Lad os først se på, hvordan valuta normalt beregnes.

Vi kan bruge jordbær som et eksempel. Hvad er prisen på en bakke jordbær?

Som udgangspunkt vil man få prisen på en banan baseret på to ting:

1: Hvor meget en person forsøger at sælge den til.
2: Hvor meget en anden person forsøger at købe den til.

Hvis Sara ønsker at sælge en bakke jordbær den til 20 DKK og Martin kun vil betale 10 DKK, er der ingen aftale.

Men, hvis de er enige om en pris, der fungerer for begge, fx 15 DKK, så foregår der en transaktion.

Hvis det er sommer, kan der være flere mennesker, der ønsker at købe jordbær, så prisen vil gå op fordi efterspørgslen stiger.

Hvis der opstår klimaudfordringer så der ikke kan leveres det ønskede antal jordbær, så vil prisen også gå op.

Bitcoins kurs og kryptovaluta som fx Litecoin, Ethereum, Stellar, Bitconi Cash osv. er derfor både meget forskellige og meget ens i forhold til den valuta vi bruger til at handle alt fra jordbær og tøj.

Hvad betyder at Bitcoins kurs er homogen?

Det betyder at 1 Dansk Krone er identisk med en anden Dansk Krone, ligesom en Bitcoin er den samme som en anden Bitcoin. Jordbær på den anden side kan variere i størrelse og kvalitet fx alt efter hvilket land og område de er dyrket – danske jordbær er fx ret populære, men

Prisen på en valuta som fx DKK er derfor mere afhændig af udbud og efterspørgsel. Hvad en køber og sælger vil blive enige om. Det vil med andre ord sige at markedet bestemmer prisen.

Bitcoin Kurs Graf 5 år
Bitcoin kurs graf seneste 5 år

Mange mennesker kan måske ikke indse, at andre valutaer fungerer på samme måde som med kryptovaluta og bitcoins kurs.

Du har sikkert prøvet at veksle Danske Kroner inden du skulle på ferie til Euro. Da du kom hjem fra ferie havde du måske Euro i overskud. I dette tilfælde kan du gå ned og få vekslet dine Euro tilbage til Danske Kroner. I mellemtiden kan kursen være steget eller faldet og værdien og dermed prisen du får udbetalt kan være mere eller mindre.

Det er præcist det samme der sker med Bitcoins kurs.

Hvorfor svinger Bitcoins kurs så meget?

Grunden til at Bitcoins kurs svinger så meget er faktisk forholdvis simpel. Faktisk er bitcoins potentiale og andre kryptovaluta ikke meget mere stabile eller ustabile i teorien, end FIAT valuta (FIAT Valuta = Penge som vi kender dem fysisk i DKK og USD m.f.)

Forskellen er at kryptomarkedet som er baseret på blockchain er mere påvirkeligt, fordi markedet er mindre og influeret af få store spillere, som kan påvirke hele markedet.

Forestil dig dette: Der løber vand i en lille å og du vil gerne sørge for at vandet ændre retning. Du kan nemt ligge noget træ i vandet og få vandet i åen til at løbe i en bue.

Hvis du i stedet forsøger at ændre strømmen i et stort hav, bliver vandet mindre påvirket af dine træstykker.

Det er det samme med bitcoin og andre kryptovaluta på blockchain. Der eksistere stadig mange flere FIAT penge end der handles bitcoin og anden kryptovaluta. Derfor kan man sige at Bitcoins er mere ustabile og påvirkelige, men dette er kun indtil markedet vokser sig større.

Bitcoin har potentiale til at blive mainstream fordi det i teorien ikke er mere ustabilt end FIAT penge. At Bitcoin skulle være en illusion stemmer ikke overens med kryptovalutamarkedes og bitcoins reelle værdi.

Ligesom Bitcoin ligger placeret online på blockchain netværket, så er også kun ca. 10-25% af FIAT penge produceret fysisk.

Fiat penge ligger altså også placeret online et eller andet sted styret af nogle centrale enheder.

Hvad er kursen på Bitcoin?

Kursen på Bitcoin reguleres konstant og derfor oplyses der intet om den reelle kurs på Bitcoin i denne post. I stedet anbefales at du følger nedenståede link hvor du live kan følge med i alle udviklingerne på Bitcoin.
Se Bitcoin kurs live på Bitcoins officielle hjemmeside >>

Hvis du vil have mere grundlæggende viden om kryptovaluta og blockchain anbefales du at læse mere på denne post Hvad er blockchain >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *